TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli

Akliman Mevkiinde Sinop İl Özel İdaresi tarafından 10000 m2 arsa üzerinde 5443 m2 kapalı alanı olan ve 58 Normal ve 5 Suit odaya sahip Otel olarak kullanılmak üzere özel sektör için yapılmış ancak Özel sektörün işletememesi nedeniyle 1999 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesine devredilmiştir. Ondokuzmayıs Üniversitesince Yurt olarak kullanılmak üzere 09 Mart 1999 tarihinde protokolle 10 yıllığına Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilmiş, 1999-2009 yılları arasında Sinop’ta eğitim-öğretim gören öğrencilere yurt olarak hizmet vermiştir. Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop Yurt Müdürlüğü’ne ait yeni binalarının yapılması nedeniyle boşaltılmış, 20 Ocak 2010 tarihinde Üniversitemize devredilmiştir. Bu tarihten itibaren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Oteli olarak kullanılmak üzere Ağustos 2011 tarihinde tadilatına başlanmış olan Uygulama Otelinin tadilatı tamamlanarak Turizm Haftası etkinlikleri içinde 17 Nisan 2013 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat KILIÇ’ın katıldığı bir törenle hizmete açılmıştır. 02 Mayıs 2013 tarihinden itibaren konuklarına hizmet vermeye başlayan Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli öğrencilerin etkin eğitim olanaklarından faydalanarak iyi bir eğitim almalarını sağlayarak yetişmiş eğitimli personel açığını kapatmayı ve Sinop Turizminin lokomotifi olmayı hedeflemektedir.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli İdari Personel Bilgileri
Dr. Öğr. Ü. Ercan KARAÇAR Otel Müdürü ekaracar@sinop.edu.tr 6801